Ve "dvojzápase" s Prosetínem poloviční spokojenost

11.04.2011 20:23

V neděli 10.4.2011 jsme ve třetím jarním kole přivítali na domácím hřišti jak v kategorii dorostu tak u mužů soupeře z Prosetína.

Dorostenci nastoupili proti oslabenému soupeři, který přijel jen v deseti a hned také začal aktivně. Míč sice měli častěji na kopačkách, ale překvapivě se ujal vedení Prosetín. Naštěstí v zápětí se nám podařilo vyrovnat Bucharem a pokračovali jsme v tlaku. Naši hráči si vytvářeli množství šancí a do poločasu se jim alespoň dvě podařilo proměnit (znovu Buchar a Alinč). Před přestávkou jsme navíc neproměnili penaltu (o hatrick se pokusil Buchar). Naopak soupeř z ojedinělé akce snížil na 3:2.

Z počátku druhého poločasu jsme pokračovali  v nátlakové hře a Bucharovi se přece jen podařilo dosáhnout hatricku - 4:2. To však bylo od našich hráčů vše. V 60. minutě byl vystřídán agilní Starý (šetřen pro dospělé) a vzápětí fyzicky nevydrželi Alinč a Ryba. Obraz hry se úplně změnil a soupeř ač v deseti převzal iniciativu. Dlouho byla sice bezzubá, ale v 75. minutě snížil na 4:3 a do konce utkání dokonale obrátil na 4:5. Škoda ztracených bodů!

V zápasu mužů byla na počátku utkání uctěna památka zemřelého starosty obce a zároveň našeho člena a sponzora pana Josefa Hybeše. MUži stejně jako dorostenci nastoupili s černými páskami na rukách.

V samotném zápase jsme od počátku předváděli povětšiniu velice solidní hru s řadou pěkných fotbalových okamžiků. Branku soupeře jsme ohrožovali kombinačními akcemi až do vápna i dalekonosnými střelami. Po gólu volaly především dvě šance Starého, další dvě Rázka a rušno bylo i po cebtrech a rohových kopech. Do kabiny se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Před začátkem druhého poločasu byl předán panu Petru Starému Čestný odznak ČSTV . který mu byl udělen u příležitosti jeho 65. narozenin. Zároveň mu zástupci klubu poblahopřáli k tomuto životnímu jubileu a předali mu dárkový balíček.

Ve druhém poločase jsme stupňovali tlak a po jednom z centrů se konečně trefil Spilko. Od této chvíle soupeř hodně znervózněl a přidal na tvrdosti. Od rozhodčího Malivánka si vysloužil několik žlutých karet a v 80.minutě byl po druhé žluté hsotující hráč vyloučen. Situace vzbudila velký rozruch a do kabin "byl poslán" další hráč soupeře. Proti oslabenému soupeři jsme se však prosazovali snad hůře než proti kompletnímu. Hra byla kouskována dalšími nedovolenými zákroky a hádkami. Naštěstí se po ve vápně prosail střídající Jan Musil - 2:0. Další šance pak ještě spálili znovu Musil, Kubalík, Bartas,Spilko či Michálek. Závěr se tedy herně příliš nepovedl a důležité tři body zůstávají doma!

Zpět