Úspěšný vstup do nové sezóny - další vítězství, tentokrát v Prosetíně

28.08.2010 08:41

 

    Po ne úplně vydařené minulé sezóně došlo v mužstvu dospělých k několika změnám. K návratům zraněných (oba Michálkové) a dlouho nehrajících hráčů (Valenta) přibyla i posila do středu zálohy (Modráček). Po úvodní remíze s Holetínem na „domácím“ hřišti v Dražkovicích (1:1) a celkem jednoznačné výhře v Orli (1:4), jelo naše mužstvo do Prosetína, kde se utkalo s místním „B“ týmem (vinou povodní však bylo v tomto zápase vedeno jako domácí, protože hrací plocha ve Dřenicích nebyla stále způsobilá ke hře).

    Začátek utkání byl s obou stran plný nepřesností. V první čtvrthodině jsme nezaznamenali téměr žádnou příležist k ohrožení branky. Avšak z první vážnější akce našeho týmu udeřilo. Dlouhý nákop Hybeše od půlící čáry dokázal na hranici pokutového území v běhu zpracovat Michálek a po kličce brankářovi zakončil do prázdné branky. Po inkasované brance se mužstvo Prosetína rychle otřepalo a začlo častěji ohrožovat naši branku. Naši záložníci a obránci byli pod tlakem nuceni faulovat a po jednom z nedovolených zákroků Prosetín vyrovnal, kdy se po technicky kopnutém přímém kopu z 20 metrů nádherně trefil Slavík. Tlak soupeře se vyrovnávacím gólem zmírnil a naši hráči opět začli přebírat iniciativu. Pár minut před koncem poločasu se téměr zopakovala situace jako při našem prvním gólu, kdy dlouhý nákop a chybu domácí obrany opět potrestal Michálek.

    Hra na začátku druhé půle byla poznamenána nepřesnými výroky rozhodčího. Pár tvrdších soubojů neodpískal a když po zákroku našeho obránce Pištínka v pokutovém území a následném chycení balonu do rukou ležícím hráčem nechal hru nepochopitelně pokračovat, došlo k roztržce mezi zmíněnými hráči. Ležící hráč se pokusil při odkopu zasáhnout balón, ale kopl našeho hráče bolestivě do kotníku. Náš hráč po něm následně vystartoval a již stojícího hráče Prosetína srazil k zemi. K překvapení všech však rozhodčí odměnil toto oplácení pouze kartu žlutou. V následujících minutách však tito hráči neustále po sobě „šli“, takže pohotová reakce našeho trenéra stáhnout Pištínka ze hry, uchránila náš tým od hry v oslabení.

    Tímto střídáním však utrpěla kompaktnost naší obrany, což po pár minutách vyústilo ve vyrovnávací branku. Za vyrovnaného stavu se oba týmy snažili strhnout vítězství na svou stranu, ale po vyloučení hráče Prosetína Ročňáka a desetiminutové přesilovce v závěru zápasu byl nakonec štastnější náš tým, když vítěznou branku vstřelil v 90. minutě Rázek.

    Po třech odehraných zápasech máme tedy 7 bodů, což je velmi slušný začátek sezóny. Nutno však dodat, že stejný bodový zisk jsme měli i po třech odehraných útkáních v sezóně minulé a do konce podzimní části jsme pak uhráli jen dvě remízy. Věřme tedy, že tento podzim bude úspěšnější!


 

Zpět