Úspěšné vykročení do jarní části

01.04.2011 06:10

 

Po nevydařené zimní přípravě vstoupila naše dvě družstva do jarních mistrovských bojů. Muže i dorostence čekal kvalitní soupeř z čela tabulky a navíc venku.

Muži v sobotním odpoledni zavítali na hřiště vedoucího Holetína. Bylo předem jasné, že se pokusíme vyjít především ze zajištěné obrany, ale sestava s třemi útočníky tomu úplně neodpovídala. Soupeř se sice hned od počátku ujal iniciativy a vytvořil si herní převahu, ale jednak napadáním už v samotném zárodku a jednak naší pozornou obranou se až na dvě vyjímky do velkých šancí příliš nedostával. Při jedné z nich odražený míč poslal hostující útočník vysoko nad a při druhé po hlavičkovém souboji po rohovém kopu vykopával téměř z brankové čáry Hybeš. S ostatními střelami z delší vzdálenosti si poradil brankář Vafek. Naši hráči ohrozili branku soupeře jen dvěma dalekonosnými střelami a snaha byla i při několika standardních situacích.

Obraz hry ve druhém poločase se příliš nezměnil, jen soupeř měl šancí ještě méně. Přišla však asi 20 minuta, kdy byl odpískán útočný faul soupeře na našem velkém vápně a Modráček ve snaze o rychlou rozherávku trefil odcházejícího hráče Holetína. Míč se odrazil zpět do našeho vápna hned ke dvěma volným útočníků, pro které nebyl žádný problém v tváří tvář Vafkovi jej překonat. Marně se naši hráči dožadovali odpískání nepovolené hry soupeře a ještě si „vykoledovali“ karetní napomenutí. Naštěstí nás obdržený gól a pocit křivdy nezlomil ba právě naopak naše hráče vyburcoval. Najednou jsme se více tlačili dopředu a urodila se i velká šance, kdy střídající Kubalík z první přiťukl Rázkovi, který šel sice z úhlu, ale téměř sám na golmana. Bohužel netrefil dobře. 15 minut před koncem se zranil střídající Mastík a do kabiny se po urgenci běžel přestrojit trenér Hrozen, který byl v zápisu uveden jako případný další střídající hráč. Stihl posledních asi 7 minut, které mu stačily na vstřelení vyrovnávací branky, když dvě minuty před koncem zatáhl zleva míč do vápna D.Starý po přihrávce Bartase a naservíroval Hroznovi přihrávku před téměř opuštěnou bránu. V nervozním závěru se již stav nezměnil a odvážíme si tak cenný bod za remízu 1:1

Dorostence čekal souboj ve Rváčově opět s vedoucím týmem okresního přeboru. Ač našim chyběli hned čtyři hráči obvyklé základní sestavy (Mojdl, Alinč, Ryba a Vašíček), pustili se do boje s velkým zápalem. Utkání řídil laik z řad domácích sice solidně, ale respekt bez karet si nezískal ani u jednoho ze soupeřů a hra byla místa opravdu velice tvrdá. Našim hráčům se v prvním poločase podařilo ujmout vedení gólem Buchara a krátce před přestávkou šel sám na bránu ještě T. Tichý. Ve druhém poločase pokračovala tvrdá hra předváděná především čím dál víc frustrovanějšími domácími hráči. Naši velice obětavou hrou soupeře prakticky nepustili k žádné šanci a brankář Doktor tak více méně sbíral dobíhané míče či střely z dálky. V 70. minutě navíc Jonáš zvýšil na 2:0 v náš prospěch a zanedlouho se do obrovské šance dostal znovu Buchar. Nadějně vypadal itrestný kop Starého. Do konce utkání se však již skóre nezměnilo a tak si naši dorostenci odvezli překvapivě všechny 3 body.

Zpět