Posvícenský víkend

03.10.2014 10:56

Tento článek byl v nezměněné podobě otištěn v Chrudimském deníku :

DŘENICKÝ POSVÍCENSKÝ (nejen) FOTBALOVÝ VÍKEND

Na tradiční svátek "Posvícení" zorganizoval místní fotbalový klub bohatý program na celý víkend.

V sobotu od 9 hodin se uskutečnil fotbalový turnaj starých gard - Memoriál Josefa Říhy a Josefa
Tichého (bývalí hráči, později pak trenéři a činovníci klubu). Krom domácích přijali pozvání hráči  SK Rozhovice, AFK Ostřešany a SK Starý Máteřov. Mužstva se spolu utkala systémem každý s každým ve zkrácených zápasech (2x20minut) takto :

Dřenice - Máteřov 1:1 (Martin
Hybeš - Mach) , Ostřešany - Rozhovice 0:3 (Sádovský,
Novotný, Kudyn), Dřenice - Rozhovice 0:2 (Synek, Sádovský),
Máteřov - Ostřešany 2:4 (Mach, Bradshaw - Fendrych, Bačina,
Sládek, Jirout), Dřenice - Ostřešany 2:0 (2x Kuchta) a
Rozhovice - Máteřov 1:1 (Novotný - Mach).

Vítězem turnaj se podle očekávání
stali hráči SK Rozhovice , na druhém místě skončili spokojení domácí borci , na třetím pak AFK Ostřešany a na posledním - čtvrtém - místě SK Starý Máteřov. Ceny se dočkal i nejlepší střelec turnaje - Mach z SK Starý Máteřov. V řízení utkání se střídali rozhodčí Šeps a Navrátil.

Mnoho hráčů i fanoušků, kteří se dlouhá léta potkávali na trávníku zůstalo v našem areálu při skvělém občerstvení dlouho po turnaji.

Po skončení turnaje pokračoval program mistrovským utkáním OP dorostu, ve kterém domácí SK Dřenice rozstříleli velmi oslabeného soupeře SK Ronov/Třemošnice 10:0 (4:0). O branky se podělili 2x Mudruňka, 2x Holý,2x Hyxa, 2xFormánek, Gerbel, Tichý, Poděkování patří i soupeři, který i v osmi hráčích utkání "nezabalil" a bojoval až do konce.

O večerní zábavu a dobrou náladu pro asi padesátku přítomných se postarali místní amatérští
kytaristé a improvizace na country-pop-rock-beatové téma vydrželo dlouho přes půlnoc.

V neděli od 13:30 jsme v našem areálu přivítali účastníky prvního kola mistrovských miniturnajů
starší a mladší přípravky - FC Zaječice, TJ Orel a TJ Horní Bradlo. V kategorii straších přípravek porazili domácí SK Dřenice tým FC Zaječice 6:4 (2x Filip Vafek, 2x Kuchař, Holý,Zahradník). V kategorii mladších přípravek si pak domácí poradili s TJ Orel 10:2 (5x Starý, 2x Přiklopil, Švejk, Lukáš Vafek, Hybeš - 2x Mádlo) i s týmem TJ Horní Bradlo 7:4 (4xPřiklopil, 2x Vrba, Mijavec). Utkání Horní Bradlo - Orel 5:1.

Od 17 hodin pak více jak 100 diváků (přijeli i "pozorovatelé" z Kočího či z Rosic) sledovalo kvalitní a dramatické utkání soupeřů z prvního a druhého místa tabulky III.třídy - SK Dřenice - Ta Hrochův Týnec. Jak již bylo v deníku uvedeno domácí nakonec porazili Hrochův Týnec 5:4, když už prohrávali 1:3 a 2:4 a vyhoupli se do čela
tabulky.

Celý víkend naštěstí přálo pořadatelům a všem účastníkům i počasí. Dobrá nálada byla podpořena i vydařenými výsledky vlastně všech domácích týmů a nezbývá než se těšit na příští rok.





Zpět