Oslavy 90 let jsou za námi

23.06.2011 19:24

Jak jsme již dlouho avizovali, proběhly v sobotu oslavy 90 let založení našeho klubu. Zorganizovat je nás všechny stálo mnoho úsilí a někdy i nervů. O průběhu slavnostního dne informovala tištěná i internetová média (Noviny Chrudimska hned dvakrát, Mladá fronta DNES, WEB HC Pardubice apod.). Jeden z článků vznikli našim přičiněním a snad dostatečně vystihuje vše potřebné. Proto ho i my předkládáme jako zprávu o oslavách:

 

Oslavy jubilea sice kazil déšť, ale snad pršelo štěstí

 Dřenice – Sportovní klub Dřenice slavil devadesát let od svého vzniku. Mezi jubilanty byly i mnohé legendy pardubického hokeje v čele s Haškem.

 

Místní Sportovní klub oslavil devadesáté výročí svého vzniku vskutku důstojně, jedinou vadou na kráse byl vcelku vytrvalý déšť. Ale snad se dřenickým sportovcům naplní do budoucna rčení, že jim pršelo štěstí!

Prolog oslav obstaralo mistrovské utkání III. třídy, ve kterém domácí fotbalisté podlehli soupeři z Křižanovic 1:3. Následovalo ukázkové utkání přípravky a mladších žáků a koncert dechového orchestru ZUŠ Chrast pod vedením pana Švadlenky. Oslavy poté slavnostně zahájil předseda SK Dřenice Tomáš Starý. Krátkou zdravici přednesla i hokejová legenda Vladimír Martinec.

Vrcholem oslav bylo exhibiční utkání Z avizovaných osobností pardubického hokeje se nakonec omluvili na poslední chvíli jen Jiří Šejba a Petr Průcha, ale i tak se v týmu gratulantů ukázalo mnoho opravdu známých jmen - v brance nastoupil Evžen Musil a v poli Dominik Hašek, Ladislav Lubina, Libor Barta, Michal Tvrdík, Otakar Janecký, Jan Czerlinski, Jan Velinský, Radovan Biegl, Petr Jančařík, Jiří Seidl, Tomáš Blažek, Stanislav Mečiar, Stanislav Procházka a Jiří Malinský. Za
domácí starou gardu nastoupili: brankáři Vomáčka a Jelínek a v poli se střídali Spilko, Hnízdo, R. Tichý, P. Starý, Kaplan, T. Starý, Hybeš, Pekarčík, P. Tichý, Hrozen, Hajšínek, Pešek, Pithart, Hofman, Kopecký, Křemenák. Utkání řídil s přehledem sudí Pavel Štěpánek.

Ač se jednalo pouze o exhibiční utkání, nechtěl se nikdo nechat zahanbit a všichni hráči na obou stranách se velice snažili. Došlo i na důrazné osobní souboje. Hokejisté předvedli, že jim fotbalový míč není zdaleka cizí a po přičtení jejich
lepší fyzické kondice (někteří hráči jsou stále ještě aktivními hokejisty a ostatní se dále sportu pravidelně věnují) měli herní převahu. Tu dokázali i využít, když nejprve v prvním poločase doklepl odražený balón do sítě Mečiar a ve druhé půli pak po pěkné souhře s aktivním Blažkem zvýšil na konečných 2:0 Hašek. Domácí hráči ohrozili brankáře Evžena Musila několikrát z delší vzdálenosti a ve druhé půli pak tento gólman zneškodnil včasným vyběhnutím vyloženou šanci Křemenáka.

V průběhu utkání proběhla i autogramiáda bývalých vynikajících hráčů Vladimíra Martince a Bohuslava Šťastného a současných opor HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Petra Koukala a Jana Starého. Spoustu podpisů samozřejmě rozdali po zápase i ostatní hráči. Zhruba 300 přítomných diváků si přes nepříjemný déšť přišlo opravdu na své.

Na níže uvedené adrese naleznete i zajímavou fotogalerii , samozřejmě vybereme i nejlepší vlastní fota a zařadíme do fotogalerie tohoto webu.

https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/oslavy-jubilea-sk-drenice20110623.html

Nezbývá, než si ještě jednou postesknout nad počasím, které nám opravdu nepřálo, a ještě jednou poděkovat všem, kdo se jakkoilv přičinili o přípravu a průběh našho jubilea.

 

Zpět