Minulá ostuda zapomenuta - Dřenice : Rosice 4:0

11.10.2010 20:55

Přesně podle slov trenéra Hrozna měli naši hráči odhodit myšlenky na minulý nepovedený zápas a vše napravit proti hostujícímu týmu Rosic. Za krásného podzimního počasí nastoupil náš tým s několika změnami - do branky se vrátil Vafek, nepřítomného Mastíka na levém beku nahradil Martinec, nemocného Michálka ml. nahradil v záloze Urban a na hrotu dostal tentokrát přednost vedle Mrázka opět Košťák.

Hra v prvním poločase byla celkem vyrovnaná a oba soupeři produkovali spíše fotbal bez kombinací s nakopáváním dlouhých míčů za obranu soupeře. Vyložené šance jsme se nedočkali ani my ani soupeř. Snad jen rychlá rozehrávka přímého kopu Bartasem na nabíhajícího Michálka vypadala slibně. Soupeř se pak dožadoval pokutového kopu za sražení pronikajícího útočníka Spilkou.

V poločasové přestávce dostali domácí hráči pokyny více kombinovat a pokusit se navázat na hru předváděnou zkraje podzimní sezóny. To se začalo celkem dařit a po kombinacích přicházely první šance a stndardní situace. Po jedné z nich - rohu se míč vrátil k centrujícímu Musilovi, který nacentroval znovu a hlavou se krásně trefil Spilko. A situace se zopakoval o pět minut později znovu - Musil centruje a opět Spilko trochu riskantně opět hlavou dává na 2:0. Třicítka domácích fanoušků se dostávala do varu a povzbuzovala své hráče do dalších útoků. A po dalších pěti minutách Košťák zakončil pohlednou kombinaci  rovněž pěkným gólem - 3:0! Trenér Hrozen záhy začal střídání a nahradil Koštáka Hajšínkem. Domácí pokračovali v dobrém výkonu a při jedné z šancí byl sražen Hajšínek a k nařízené peneltě se nechal přemluvit spoluhráči i fanoušky Spilko, aby završil hatrick. Penaltu s přehledem proměnil - 4:0. Na hřiště se podívali i další střídající hráči Dušek a Synek. Krátce na to frustrovaný soupeř (především však jeho realizační tým) neunesl vysokou porážku a místy snad sporná rohodnutí rozhodčího. Přibývaly ostré zákroky a oplácení. Hra byla rozkouskována neustálými fauly a dohadováním. Do konce se diváci žádné slušné podívané už nedočkali, ale to už jejich radost nemohlo zkalit. Spokojení domácí hráči je pak ještě odměnili závěrečnou "děkovačkou" po vzoru ligových týmů.  

Zpět