Další povedený víkend

04.04.2011 12:19

 

V neděli 3.4. 2011 jsme v našem sportovním areálu přivítali první soupeře jarních mistráků. V tradičním dvojzápase se nejprve dorost utkal od 14:00 s Ronovem a od 16:30 pak dospělí s Orlem.

Dorostenci natěšení po minulé výhře ve Rváčově nastoupili už i s Alinčem a Rybou (tedy asi v nejsilnější sestavě) a od počátku si vytvořili převahu s několika šancemi. Na první gól jsme si však museli počkat až do 25 minuty, kdy zleva dostal přihrávku do vápna Ryba a křižnou střelou rozvlnil nové hluboké brankové sítě. Krátce na to přidal další branku Alinč, když pronikl do velkého vápna zakončil podél brankáře. Do poločasu jsme se dočkali ještě třetí branky, poté co Starý místo střely z přímého kopu zvolil krátkou rozehrávku na Buchara, který se z 20 metrů trefil přesně. Několik šancí naši hráči ještě neproměnili.

Ve druhém poločase pokračovala hra v obdobném duchu až do vystřídání Starého, který měl být k dispozici trenérovi mužů. K tomu se přidalo i další střídání a soupeř začal být naším hráčům vyrovnanější. Častěji se dostával k naší brance a podařilo se mu i snížit na 3:1. Naštěstí do konce utkání už soupeř víc svých šancí nedotáhl do konce a výsledek se tak nezměnil.

Do sestavy mužů se překvapivě po několika letech vrátil Jan Musil a spolu s Hajšínkem dostal přednost v základní sestavě. Hra byla celkem vyrovnaná , snad s naší malou převahou. Které však chyběla účinná závěrečná fáze. To platilo až do 25 minuty, kdy právě navrátilec Musil doklepl bez problémů přízemní centr z pravé strany. Z vedení jsme se však neradovali dlouho, protože soupeř z nenápadné akce a neshodách v naší obraně srovnal. Za stavu 1:1 se šlo i do kabin.

Do druhého poločasu Musila vystřídal Bartas a hru jsme přeorganizovali na čtyři záložníky. Hra na obou stranách postrádala přesnost a ani jeden ze soupeřů si nevypracoval vyloženou brankovou příležitost. Na našich hráčích však byla vidět větší snaha o tlak a vstřelení rozhodující branky. Do hry se dostali i Košťák a Kubalík, kteří vystřídali Hybeše a Hajšínka.

V 85.minutě si řekl o přihrávku od Bartase Starý , zatáhl míč zleva do pokutového území soupeře a křižnou střelou si zapsal svoji první branku za dřenické muže v mistrovském zápase. Poté však soupeř zmobilizoval síly a několikrát bylo horko i před Vafkem. Naštěstí bez inkasované branky. Naopak v 90. minutě opět po levé straně pronikajícího Starého fauloval soupeř již ve vápně a rozhodčí nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal zkušený Modráček, ale snaha o napodobení slavného dloubáku Panenky skončila pohodlně v náručí stojícího brankáře. Naštěstí krátce nato rozhodčí utkání ukončil a mohli jsme se radovat z těsné výhry.

Fotbalu přihlíželo asi 80 spokojených diváků, kteří mohli pochválit i opět vylepšený areál a právě divácké prostory či nový světelný ukazatel času a skóre.

Zpět