Velikonoční fotbal úspěšný

25.04.2011 22:18

 

V nedělním velikonočním dopoledni přivítali naši nejmladší fotbalisté hosty z Luže. V prvním poločase se chlapci snažili a vypracovali si i spoustu šancí. Proměnili bohužel jen jednu (Chára) a stejně tak i soupeř a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.Ve druhém poločase se však poměr sil výrazně změnil a navíc, do čeho soupeř kopl, to skončilo v naší brance. Za soupeře se zaskvěl střelec 5 branek Stoher a konečné skóre 1:5 nás nepotěšilo. Musíme brát však v úvahu, že za nás nastupují hráči mladší a spravedlivě si zahrají všichni i za cenu horších výsledků.

Odpoledne přivítali naši dorostenci soupeře ze samotného dna tabulky – Orel Hlinsko. Vizuálně vypadali hosté velice vyspěle, po fyzické stránce naše hráče většinou převyšovali, ale natěstí se ukázalo, že urostlá postava není vše. Naši hráči se od počátku do soupeře „pustili“ a pohlednými kombinacemi se dostávali do prvních šancí. První branka na sebe nenechala dlouho čekat a věrni pořekadlu „ s jídlem roste chuť“ naši hráči nepolevovali a hrnuli na soupeře jeden útok za druhým. Do kabiny se tak šlo za stavu 5:0, když branky vstřelili Kubíček, Mojdl, Ryba, Starý a Žďára. Ve druhém poločasu se však přece jen nechali ukolébat a ikdyž se kombinace dařily , v osobních soubojích jsme občas polevili. Soupeř se tak více dostával do blízkosti naší branky a následně snížil z penalty (Říha) na 5:1. To trochu opět probudilo naše hráče a podařilo se jim výsledek nakonec ještě upravit na konečných 7:1 (Buchar a podruhé Ryba).

Od 17 hodin dospělí přivítali hráče Trhové Kamenice, kterým měli oplácet porážku 0:1 z podzimní části. Trenéru Hroznovi se omluvilo hned pět hráčů (Vafek, Martinec, Loukota, Hajšínek, Michálek) a sestava se dosti pozměnila. Do branky se na jaře poprvé postavil Kubalík, místo levého beka obsadil dorostenec Samek, pravou zálohu další dorostenec Starý a místo v základní sestavě dostal po delší době Bartas. Další dva dorostenci Kubíček a Mojdl pak byli ještě na lavičce.

Hra byla od úvodního hvizdu celkem vyrovnaná, ale do větších brankových šancí jsme se dostávali my. Z šancí se však „neujala“ žádná, zato centrovaný míč Spilkem od půlící čáry skončil pod břevnem překvapeného hostujícího brankáře – 1:0. Těsně před přestávkou pak po pěkném zatažení a centru Bartase zakončil Jan Musil – 2:0.

Ve druhém poločase soupeř přidal na aktivitě i tvrdosti a značně přibývala nervozita na obou stranách. Kvalitě fotbalu to moc nepřidalo a v 70. minutě po neodpískaném (podle našich hráčů a diváků) faulu na Kubíčka soupeř z rychlého protiútoku snížil na 2:1. Slovními protesty jsme si již nepomohli, jen k dalším žlutým kartám. Do konce zápasu se více bojovalo než hrálo a naštěstí se skóre již nezměnilo a připsali jsme si další důležité 3 body.

Zpět